ASC Basic Line

Met de introductie van de ASC Basic-Line® heeft de fabrikant nu voor iedere gebruiker van rolsteigers haar doelgroep bereikt. Al jaren wordt de fabrikant gevraagd om een iets simpelere steigerlijn te produceren. Daar ASC van mening is dat ASC alleen door de professional gebruikt wordt, was er eigenlijk geen behoefte aan een goedkopere lijn. Toch heeft ook tegenwoordig de thuisklusser en hobbyist behoefte aan veilige en vriendelijke materialen.
De professionele lijn van ASC wordt uitsluitend geproduceerd uit hoogwaardige legeringen en 2.2 mm wanddikte ( een must voor de professionele gebruiker en Verhuurder ). Daar de nieuwe Basic-Line® niet gebruikt mag worden in de professionele bouwsector en in de Verhuur-business , is het ASC toch gelukt de kwaliteit te gebruiken die iedereen gewend is van de Industriële fabrikant.

Door toepassing van 1.6 mm wanddikte in combinatie met een hoogwaardige legering , handmatige TIG-lassen en kwaliteitsonderdelen uit de A-Classe van ASC, is er een pracht concept tot stand gekomen.

De ASC-Basic-Line® kan gebruikt worden tot een werkhoogte van 10.5 meter, welke in de ogen van de fabrikant meer dan genoeg is voor hobbymatig gebruik.
De ASC Basic-Line® is in één maatvoering beschikbaar en heel simpel en voordelig in gebruik. De maatvoering is : 1.00 m breed en 2.00 m lang. Het grote voordeel hiervan is dat de schoren gewoon langs de platforms geplaats kunnen worden om het opbouwgemak te vergroten. Tevens ontstaat hierdoor nog steeds een grote stabiliteit , welke ruim aan alle Sterkte- en Stabiliteitsberekeningen voldoen van de EN 131 en EN 1004.

Daar het puur hobbymatig gebruik betreft, zijn de sporten en schoren niet rondom afgelast zoals in de A-Classe van ASC.

ASC : “ A-Classe en Basic Line NIET mixen ! “

ASC staat bekend om zijn kwaliteit en beleidsnormen. Daar ASC ook aangesloten is bij de VSB, DNV en de Waarborgcommissie mag het duidelijk zijn dat de 2 grote kwaliteitsnormen en passingen niet te mixen zijn.
ASC staat met zijn A-Classe juist bekend dat onderling met bepaalde aangegeven merken te mixen is vanwege kwaliteitsnormen welke binnen een gestelde grens liggen. Hierop geeft ASC ook haar Product Aansprakelijkheid af. Daarin tegen is de ASC Basic-Line® juist zo ontworpen dat deze met geen ander product te mixen is.

Daar komt ook nog bij dat het wanddikteverschil ( tussen 2.2 en 1.6 mm ) een te grote overbrugging is. Hierdoor ontstaat juist het reële verschil tussen professioneel en hobbymatig gebruik. Kortom een geheel nieuw product in een geheel nieuwe markt, één waar ASC weer de hoogste norm en waarde weet weg te zetten. En dit alles tegen een zeer redelijk prijsniveau.
ASC ; “Powered by Experience ! “.